icon-close

Het woord is machteloos

Cees van Hoore

icon-close
Cees van Hoore

Cees van Hoore

Den Haag 1949 - heden

Cees van Hoore is een journalist, kunstredacteur en schrijver van columns en korte verhalen. Hij vestigde zich in 1983 in Leiden. Datzelfde jaar verscheen zijn eerste gedichtenbundel, Groot Licht. Van Hoore won hiermee de aanmoedigingsprijs van het Nederlands Letterenfonds. Hij publiceerde sindsdien zo’n twintig boeken: gedichtenbundels, gebundelde verhalen en columns en de roman Zo’n vader. Lezers noemen zijn werk associatief, analytisch en creatief.

Oorlog

In zijn werk speelt de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol. Zo spoorde hij oorlogsmisdadigers op en schreef hij tal van artikelen over de oorlog, over de Jodenvervolging en over een grote kunstroof in De Lakenhal, toen nog geen museum.

Persoonlijk

Zijn meest recente gedichten zijn erg persoonlijk. Hij bespreekt daarin het omgaan met kanker en de invloed van het medicijn dexamethason op zijn lichaam en geest.
 

illustratie: stadsverhalen
icon-close

Stories from Leiden

Olivier van Hoore, son of poet Cees van Hoore who wrote this poem, shares his story. 

Filmclip: Leendert Beekman, Michiel Keller.

illustratie: ik heb een verhaal bij dit gedicht
icon-close

Share your story

Does this poem hold a special place in your heart? For example, do you remember when you first read the poem? Or did you come across it someplace unexpected? Let us know at muurgedichten@taalmuseum.nl! We would love to add your story to our website.

illustratie: gedicht in leiden
icon-close

Cees van Hoore in Leiden

Photo Anoesjka Minnaard